Kyra Kuitert

KYRA KUITERT


Kyra is steeds weer gefascineerd door de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Tijdens haar werk en vele reizen heeft zij altijd haar ogen (en camera) goed de kost gegeven.


Zowel binnen haar functie als senior adviseur bij DSP-groep als binnen haar eigen Bureau K2, onderzocht Kyra de ruimtelijke voorwaarden voor een veilige, sociale, aantrekkelijke en beweegvriendelijke openbare ruimte.


In haar advieswerk staat bij Kyra het gebruik en de beleving van 'de mens'  altijd centraal.
Projecten:


- Adviseur sociale veiligheid bij IXAS (verbreding en overtunneling met park van de A9), BAAK (Blankenburgverbinding = A24 tussen A20 en A15) en Zuidasdok (A10 en station Amsterdam Zuid)

. 

- 'Toepassing Functioneel Groen in Gebiedsontwikkeling'. Ontwikkeling van een toolbox voor functioneel groen in Tilburg en elders, in het kader van Interreg-project   (i.s.m. RPS Nederland en IMOSS).


- CPTED-advies voor de projecten 'A1 - Beter Benutten A1 Bunschoten - Hoevelaken',  'A1-A27 3Angle' en de N50 Ens-Emmeloord.

 

- Ontwikkeling toetsingskader 'Sociaal-ruimtelijke voorwaarden voor duurzame gebiedsontwikkeling'.


- Veiligheids Effect Rapportage voor de nieuwe wijk Stadsoevers in Roosendaal (i.s.m. DSP-groep).

 

- Onderzoek ‚ÄėBeweegvriendelijke omgeving, welke variabelen en kenmerken in de fysieke omgeving zijn bepalend voor sport- en beweeggedrag, onder welke voorwaarden en wat zijn de (kritische) succesfactoren?