Handboek

PRETTIGE PLEKKEN

Handboek Mens en Openbare ruimte


Omdat er weinig informatie bleek te zijn over de relatie tussen gebruik en openbare ruimte hebben Rosemarie Maas en Kyra Kuitert, gebaseerd op eigen ervaring, literatuur- en locatieonderzoek en de input van een expertgroep, 'Prettige Plekken' geschreven.


Zeven thema’s: sociaal veilig, toegankelijk en bereikbaar, sociaal, beweegvriendelijk,   kindvriendelijk, groen en aantrekkelijk.


• Ruim 500 concrete richtlijnen voor stad, buurt, blok, pleinen en parken.


• Leuke ‘weetjes’ en vele niet eerder gepubliceerde richtlijnen.


• Foto’s van plekken en projecten uit ruim 50 steden in binnen- en buitenland.

Recensies

"De handboeken openbare ruimte die ik ken zijn vanuit beheerbaarheid en niet vanuit gebruik geschreven. De benadering van Prettige Plekken past veel meer in deze tijd."


Ing. Albert Koolma

Hoofd Landschapsarchitectuur gemeente Den Haag


* * *

"Ik neem dit handboek soms mee naar een opdrachtgever of bestuurder, zoals een wethouder. Vooral de vele referentiebeelden bieden herkenning en 'prikkelen': waar liggen de kansen?"


Ben Mattheij

Projectleider en vormgever bij Ducot Engineering & Advies


* * *

"Ik heb genoten van dit prachtig uitgevoerde boek. Aan iedereen die de openbare ruimte voor het welzijn van haar gebruikers belangrijk vindt, beveel ik het daarom van harte aan!


Henk Neddermeijer MSc

Strategisch adviseur Instituut voor Omgevingskwaliteit


"Een waardevolle toevoeging om in programma’s van eisen naar te verwijzen als bron- en basisdocument, waar het ontwerp van de (buiten)ruimte rekening mee dient te houden. Moet bij elk advies-, ontwerp- en architectenbureau en gemeente in de kast staan."


Ir. Merel de Boer

Senior adviseur ICSadviseurs


                                            * * *

"Prettige Plekken, relevant voor ontwerpers en beleidsmakers, die bezig zijn met het inrichten van de ‘gezonde’ of ‘actieve' stad."


Dr. Ir. Hugo van der Poel

Directeur Mulier Instituut


                                             * * *

Maarten Hoorn las 'Prettige Plekken' en schreef erover in de Nieuwsbrief van Platform 31.